Sinds ik zelf 1 keer banketbakkersroom heb gemaakt, gebruik ik nooit meer de kant en klare variant. Duizend keer lekkerder en het is echt zo gemaakt. De banketbakkersroom is heerlijk op een broodje, als vulling voor een taart, in een pasteitje of gewoon zo. Ik gebruikte deze vulling voor mijn tartelettes met aardbeien.
Hoe maak je deze heerlijke vulling zelf? Lees gauw verder..
Opmerking: Dit recept heeft wat aanpassingen gehad, waardoor je nu geen klontjes meer hebt in je room.

Zelf heerlijke banketbakkersroom maken
Bereidingswijze
Ingredienten
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Giet de melk in een pan, houd 2 eetlepels achter de hand. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook. Of je doet hier nu het vanille extract bij indien je geen vanillestokje gebruikt.
Doe de overgebleven melk met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van (zonder klontjes).
Verwijder als de melk kookt het vanillestokje (als je dit gebruikt.)Giet al roerend de helft van de hete melk op het eimengsel. Roer het goed en snel door, zodat je geen klontjes krijgt. Giet dit mengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren en neem ook de bodem mee. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal en dek deze af met plasticfolie tot gebruik. Mocht je merken dat je banketbakkersroom toch klontjes heef, haal het dan even door een zeef.
Laat de room eerst wat afkoelen en zet daarna tot gebruik in de koelkast. Klop het geheel voor gebruik kort door tot een gladde en romige banket bakkersroom.