De meesten van ons kennen dit wel, zoetzure kip. Volgens mij 1 van de meeste bestelde gerechten bij de Chinees. En wist je dat je dit net zo makkelijk zelf kan klaar maken? Hiervoor hoef je in ieder geval niet meer naar de Chinees! Super lekker met witte rijst.
Zoetzure kip
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 5/6 personen:
- 1 kilo kipfilet in blokjes
- 2 eieren
- maizena
- zout en peper
- 2 grote uien in halve ringen
- 1 lenteui fijn gesneden
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 gele paprika in reepjes
- zonnebloemolie
- 2 eetlepels sesamzaadjes (licht geroosterd)
Ingrediënten voor de saus:
- 3 eetlepels appelazijn
- 150 gram ketchup
- 75 gram suiker
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 fijngesneden teentje knoflook
Kruid de stukjes kipfilet met flink wat peper en zout. Bedek ze goed met een laagje maizena en wentel ze vervolgens door de losgeklopte eieren. Frituur de kip stukjes totdat ze ze licht beginnen te kleuren en krokant zijn. Leg dit even aan de kant.
Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar.
In een grote pan, bak je in 4 eetlepels zonnebloemolie, de uienringen en reepjes paprika glazig en zacht. Vervolgens doe je hier de saus bij en laat dit koken. Als het kookt, doe je de stukjes kip erbij. Zorg dat de stukjes kip, goed bedekt zijn met de saus. Doe nu het vuur zacht en laat de saus indikken. Draai de kip regelmatig om. Als de kip gaar is (ongeveer 20 minuten), mag het vuur uit.
Bestrooi de zoetzure kip voor het opdienen met de fijngesneden lente uitjes en sesamzaadjes.