Net als de bananenchips is dit de pejeh zo een snack waar je van blijft eten. Pejeh kan het beste omschreven worden als een heel dun, knapperig gebakken koekje uit de Javaanse keuken. Het wordt gemaakt van rijstmeel en/of bloem en bevat pinda en/of gedroogde garnalen. Het is een variant van de Indonesische rempejek. Het is even wat werk maar je hebt zo een emmer vol, waar je nog heel lang van kunt genieten.
Zelf pejeh maken!
Bereidingswijze
Ingrediënten;
- 335 gram rijstmeel
- 400 ml kokosmelk (kun je evt. vervangen door water, maar de kokosmelk geeft een wat vollere smaak)
- 2 volle eetlepels maizena
- 200 ml water ( lastig om exact de hoeveel aan te geven, maar dit is een indicatie)
- 100 gram ongezouten pinda's
- 4 teentjes knoflook
- snufje zout naar smaak
Maal de knoflook fijn. Rooster de pinda's even in een pannetje, totdat ze lichtbruin van kleur zijn. Daarna breek je ze in grove stukken met een vijzel. Meng de knoflook, maizena, rijstmeel, kokosmelk en het zout.
Voeg het water toe en meng totdat een mooi (pannenkoek)beslag ontstaat. Voeg de pinda's toe en meng dit met elkaar.
Verhit voldoende olie in een wok of pan (ongeveer drie kwart gevuld). Met een grote soeplepel laat je het beslag langs de zijkant de olie in glijden en bak de pejeh mooi goudbruin. Laat het vervolgens goed uitlekken op keukenpapier.
Nadat de pejeh goed afgekoeld is, kun je dit luchtdicht bewaren. Wij aten er na 3 weken nog steeds van!