Al een hele tijd stond mango -ijs op mijn lijstje om eens zelf te maken. Onze oudste zoon kiest bij de Italiaanse ijssalon altijd voor een bolletje mango en een bolletje aardbeienijs. Daarom verraste ik hem met zijn lievelingssmaken. Ze zijn 100% goed gekeurd! Ook mijn ouders kwamen langs om te proeven en mijn moeder die erg kieskeurig is, wat eten betreft, at maar liefst 4 bolletjes op….(ze moet dit niet lezen…haha)
Ingrediënten voor circa 1,5 liter mango-ijs;
Bereiding;
Doe de gepureerde mango in een steelpannetje en laat dit op een zacht vuurtje inkoken totdat de hoeveelheid gehalveerd is. Hierdoor krijg je een rijkere mango smaak en zul je minder ijskristallen in je ijs hebben. Laat dit goed afkoelen.
Meng de gepureerde mango's met de gecondenseerde melk. En vouw dit mengsel vervolgens door de slagroom. Dus niet roeren maar omscheppen, zodat je de luchtigheid houdt.
Als alles goed gemengd is, dan giet je dit mengsel over in een ovenschaal of een bak die je kunt afsluiten met een deksel. Ik gebruikte een ovenschaal en dekte dit af met huishoudfolie.
Laat het ijs circa 12 uur in de vriezer hard worden. Haal 10 minuten voor het serveren het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter wordt en je mooie bollen kunt scheppen.
Geniet ervan!