Een heerlijke en makkelijke saus over je groente is wel deze kaassaus. Zelfs kinderen die groente niet lekker vinden, eten hun bordje leeg met deze saus over hun groente.
Zelf kaassaus maken
Bereidingswijze
Ingrediënten :
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 500 ml melk
- 100 gram geraspte kaas naar keuze
- nootmuskaat
- zout en peper
Laat de boter smelten in een pannetje en doe hier in 1 x de bloem erbij, blijf dit goed doorroeren met een pollepel en laat de bloem garen op een zacht vuurtje. Dit mengsel heet een roux.
Daarna doe je beetje bij beetje de koude melk bij de roux en blijf goed roeren met je garde. Laat het geheel nog even goed doorkoken terwijl je blijft roeren tot een mooie gladde saus.
Roer op het laatst de geraspte kaas hierdoor heen en laat smelten.
Breng de kaassaus verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat bij. De saus is klaar als het een beetje op je lepel blijft zitten.