Sinds ik zelf 1 keer banketbakkersroom heb gemaakt, gebruik ik nooit meer de kant en klare variant. Duizend keer lekkerder en het is echt zo gemaakt. De banketbakkersroom is heerlijk op een broodje, als vulling voor een taart, in een pasteitje of gewoon zo. Ik gebruikte deze vulling voor mijn tartelettes met aardbeien.
Hoe maak je deze heerlijke vulling zelf?
Zelf heerlijke banketbakkersroom maken
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 12 mini vlaaitjes/tartelettes:
- 250 ml volle melk
- 2 eidooiers
- 100 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 1 vanille stokje
- 15 gram suiker ( suiker dus 2 x apart afwegen)
- 20 gram maizena (je kunt ook custardpoeder gebruiken voor de fellere gele kleur)
- 12 tartelettes
Meng de suiker (50 gram) met de maizena en roer de eidooiers hier door heen. Kook de melk, slagroom en suiker (15 gram) met het vanillestokje (haal eerst de zaadjes eruit en doe dit bij de melk). Doe de helft van het gekookte melk/room mengsel bij het mengsel van de eidooiers en blijf goed roeren met een garde, anders kunnen de eieren gaan stollen en krijg je stukjes in je banketbakkersroom. Dit is niet de bedoeling. Doe daarna alles terug in de pan en breng het stevig, roerend aan de kook, totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.
Zeef de banketbakkersroom om eventueel stukjes in je room te voorkomen. Zo krijg je een fluweelzachte banketbakkersroom zonder stukjes.
Stort de massa op een plaat, bedekt met plastic folie (zo voorkom je dat er een velletje op ontstaat) en laat afkoelen voor gebruik.
Vul de tartelettes met de banketbakkersroom en garneer vervolgens met plakjes aardbeien.