Hak de chocolade in kleine stukjes.
Giet een klein laagje water in een pan. Breng het water aan de kook en zet het vuur dan zacht.
Hang een kom in de pan maar zorg ervoor dat de onderkant van de kom niet het water in de pan raakt. Dit is een belangrijke stap want als de kom het water raakt, dan kan de chocolade gaan klonteren. Doe 2/3 van chocolade in de kom en laat de chocolade smelten. Haal de pan van het vuur en doe de resterende chocolade erbij en roer dit er goed doorheen, totdat alles gesmolten is.
Klop in de tussentijd de boter met de (hand)mixer tot deze licht, romig en luchtig is. Schep daarna de lauwe, gesmolten chocolade erbij ( de chocolade moet ongeveer 30 graden zijn, is het te warm dan smelt je boter) en klop weer verder tot de boter en chocolade goed gemengd zijn. Schep het mengsel daarna over in een spuitzak met een (kartel) spuitmondje.
Is het mengsel nog te zacht, leg de hele zak 1 a 2 minuten in de koelkast.
Op een stuk bakpapier of een goud/zilver kartonnetje spuit je vervolgens letters.
Decoreer meteen, want nu is de chocolade nog zacht. Leg de kartonnetjes in de koelkast om op te stijven. Na 10 minuten zijn ze mooi hard en kun je gaan proeven of inpakken.