Ingrediƫnten voor circa 8 stuks;
Voor de vulling:
Voor de paratha's:
Maak eerst de vulling klaar en laat dit goed afkoelen anders zullen je paratha's niet heel blijven bij het uitrollen.
Kook de aardappelen en stamp deze fijn. Doe hier alle kruiden bij en mix dit goed door elkaar. Laat dit afkoelen.
Maak nu het deeg. Mix het warme water met het meel en zout en kneed dit goed door. Je kunt hier ook je keukenmachine met deeghaken voor gebruiken. Als je het deeg voldoende gekneed hebt tot een soepel deeg, leg je dit circa 15 minuten afgedekt weg.
Inmiddels is je vulling ook al afgekoeld. Maak van de vulling circa 8 hoopjes.
Bestrooi je werkblad met wat meel. Hier zul je de paratha's op gaan uitrollen en dit voorkomt dat het deeg blijft plakken.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak hier ronde deegballen van. Druk ze vervolgens in je handpalm plat, zodat je een hoopje van de vulling hierop kwijt kan. Nu breng je de randen van het deeg over de vulling, zodat je weer een deegbal krijgt. De vulling moet goed weg gestopt zijn en die moet je nu niet meer kunnen zien.
Leg de deegbal op je bestrooide werkblad en druk de bal zachtjes met je hand een beetje plat. Nu ga je met je deegroller hier voorzichtig overheen. Blijf de paratha draaien op je werkblad, zodat deze niet blijft plakken. Blijf voorzichtig rollen totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
Doe nu een eetlepel zonnebloemolie in een anti aanbakpan en leg hier je paratha op. Smeer ook wat olie op de bovenkant van je paratha, na ongeveer 2/3 minuten keer je de paratha om. Als beide kanten bruin zijn, is je paratha klaar.