Het lekkere teri yaki sausje bij de Japanner maak je gewoon heel makkelijk zelf klaar. En eerlijk gezegd vind ik deze nog lekkerder. Lekker over je kip of vis. Wij aten de saus bij een lekker stuk zalm. Ondanks de jongens thuis geen vis eten, vonden ze het sausje wel heerlijk!
Ingrediënten voor 2 personen:
Doe de volgende ingrediënten in een steelpannetje; sojasaus, rijstwijn, honing, sesamolie, knoflook en breng dit zachtjes aan de kook, daarna mag het vuur uit. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en leg hier de zalm stukken in. Giet een beetje van de saus over de zalm. Keer de zalm om en ook hier doe je wat saus overheen. Zodra de zalm gaar is, mag het vuur uit. Je kunt de zalm serveren met wat overgebleven saus. Garneer met wat lenteuitjes en sesamzaadjes. Lekker met witte rijst en gekookte broccoli.