Zalm teriyaki

Zalm teriyaki
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Het lekkere teri yaki sausje bij de Japanner maak je gewoon heel makkelijk zelf klaar. En eerlijk gezegd vind ik deze nog lekkerder. Lekker over je kip of vis. Wij aten de saus bij een lekker stuk zalm. Ondanks de jongens thuis geen vis eten, vonden ze het sausje wel heerlijk!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Zalm teriyaki

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stukken verse zalm
  • olijfolie
  • 40 ml soja saus
  • 15 ml Chinese rijstwijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • lenteui
  • sesamzaadjes

Doe de volgende ingrediënten in een steelpannetje; sojasaus, rijstwijn, honing, sesamolie, knoflook en breng dit zachtjes aan de kook, daarna mag het vuur uit. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en leg hier de zalm stukken in. Giet een beetje van de saus over de zalm. Keer de zalm om en ook hier doe je wat saus overheen. Zodra de zalm gaar is, mag het vuur uit. Je kunt de zalm serveren met wat overgebleven saus. Garneer met wat lenteuitjes en sesamzaadjes. Lekker met witte rijst en gekookte broccoli.

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.