Ingrediënten voor circa 20 koekjes;
Doe het zelfrijzend bakmeel, bloem en zout in een kom en roer dit goed door.
Doe de boter in een kom en smelt dit in de magnetron. Doe de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille extract hierbij en roer dit goed door. Laat dit even afkoelen.
Als het mengsel is afgekoeld doe je hier de eieren doorheen, meng dit stevig met een spatel door of gebruik een handmixer.
Doe nu het bloemmengsel hierbij en roer dit goed door. De kinderen hebben dit lekker met hun handen gedaan, veel makkelijker en leuker!
Doe hier nu de stukjes witte chocolade bij en mix dit goed door het deeg.
Maak balletjes van circa 35 gram en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk hier 2 halve macadamianoten in en druk het koekje vervolgens wat platter.
Ik laat de koekjes circa 10 minuten in de koelkast steviger worden, zo lopen ze niet uit in de oven.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in 12 minuten mooi bruin. Plaats de koekjes op een rek om af te koelen. Let op, ze zijn dan nog wel zacht maar worden vanzelf wat steviger. Zo krijg je heerlijke knapperige buitenkant en een o zo lekkere zachte binnenkant!