Dit makkelijke recept van pasteitjes mag niet ontbreken op mijn website. In plaats van kip gebruikte ik stukjes gefrituurde aardappelen. Het smaakte super! Van mijn moeder leerde ik dat je de pasteitjes, al kunt vullen en in de vriezer kunt bewaren. Als je dit per 10 stuks op een bakpapiertje naast elkaar,10 minuten in de vriezer stopt, kun je ze daarna in een zak opstapelen en makkelijk invriezen. Zo plakken ze dus niet aan elkaar en kun je deze pasteitjes goed vooraf klaar maken.
Vegetarische bladerdeeg pasteitjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 20 pasteitjes:
- 350 gram doperwten en wortelen uit een potje
- 400 gram aardappelen in blokjes gesneden en gefrituurd
- 1 ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 eetlepel zoute ketjap
- 1 laurierblaadje
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten voor de saus:
- 75 gram ketchup
- 75 gram chilisaus
- 1 knoflookteentje uit de pers
- stukje peper van 1 cm fijn gesneden (ik gebruikte een madam Jeannetpepertje, maar een ander pepertje kan ook
Laat het bladerdeeg ontdooien tot kamertemperatuur.
Doe wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en laurierblaadje aan. Voeg de uitgelekte doperwten en wortelen hierbij en schep dit om. De ketjap en nootmuskaat mag nu hier overheen. Schep om en voeg de blokjes aardappel toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het iets afkoelen.
Het bladerdeeg snijd je in tweeën (driehoek vorm), vervolgens neem je een eetlepel van de vulling en leg je dit op het bladerdeeg. Je vouwt het pakketje dicht en met een vorkje druk je de randen goed dicht.
Voordat ze de oven in gaan bestrijk je de pasteitjes met wat geklutst ei of wat melk. Bak de pasteitjes of in 22 minuten op 220 graden totdat ze mooi bruin zijn.