Deze cake lust eigenlijk iedereen wel. De dikke laag kaneelkruimels geven een lekkere bite naast de zachte roombotercake. De hele woning ruikt heerlijk naar kaneel en zeker met deze koude maanden, kan ik hier extra van genieten. Deze cake is een nieuwe favoriet van het gezin.
Vanille kruimelcake
Bereidingswijze
Kaneelkruimels
Vanillecake
Instructions
-
Bereidingswijze kruimels:
Doe de ingredienten voor de kruimels in een kom en kneed met je vingertoppen hier een kruimeldeeg van. Zorg dat alles goed gemengd is en dat je geen droge stukjes deeg meer ziet. Doe de kruimels in de koelkast terwijl je het beslag voor de cake maakt.
-
Bereidingswijze vanillecake
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet een vorm van 20x20 cm in en doe hier een bakpapier in. Zorg dat je de zijkanten ook bedekt met bakpapier zodat je de cake er makkelijk uit kan halen.
- Met een mixer met vlinderklopper mix je de boter en 75 gram suiker op een medium stand licht en romig.
- Voeg de rest van de suiker toe en mix dit er ook doorheen.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en neem de zijkanten van de kom goed mee.
- Voeg de vanille toe
- Doe hier nu de zure room, baking soda, bakpoeder en zout bij.
- Voeg nu de bloem hier aan toe en mix dit er kort doorheen. Doe dit eventueel met een spatel. Ga niet te lang door moet mixen/spatelen dan nodig.
- Verdeel het beslag over de vorm
- Haal de kruimels uit de koelkast en verdeel dit over het beslag.
- Zorg ervoor dat je geen beslag meer ziet.
- Bak de cake in 50 minuten mooi goudbruin.
- Laat de cake 30 minuten afkoelen voordat je deze aansnijdt.
- Eventueel kun je de cake met wat poedersuiker bestrooien..