Tijdens de periode dat wij in quarantaine zaten, hadden we iedere zaterdag, een familie filmavond en dit proberen we nu nog steeds voor te zetten. Gezellig met z’n vijven achter een groot scherm met lekkere snacks. Ik probeerde dan samen met 1 van de jongens iets nieuws uit. Diyan bedacht deze heerlijke ijstaart waar we allemaal van hebben genoten. Een makkelijk recept waar je zelf mee kunt variëren. Vul de taart met vers fruit, oreo stukjes, chocolade of noem maar op. Gegarandeerd succes!
Vanille ijstaart
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een (oma’s) cakeblik van 25 cm;
- 1 liter roomijs van goede kwaliteit
- 100 gram fijn gehakte witte chocolade
- 200 gram aardbeien in blokjes
- ca 500 gram vanille cake ( zelf gemaakt, je houdt dan een stukje over maar denk dat dit geen probleem is ;-) of je koopt een cake)
Haal het vanille ijs uit de diepvries en wacht ongeveer 15 minuten totdat het ijs zacht genoeg is om te kunnen smeren. Snijd de cake in plakken. Leg een stuk huishoudfolie of bakpapier in een cakevorm. Bedek de bodem van de cakevorm met plakjes cake.
Verdeel de helft van het ijs over de plakken cake en smeer dit uit. Hierover strooi je de helft van de stukjes witte chocolade. Daarna weer een laagje cake en daarna de rest van het ijs en als laatste de rest van de chocolade.
Zet de ijstaart in de diepvries. Het beste is de taart een nachtje in de diepvries te laten, zodat je mooie plakken kunt snijden. Kun je niet wachten dan zou je de taart al na 5 uurtjes kunnen aansnijden. Garneer met wat verse aardbeien en serveer met een toefje slagroom.