Ik wilde al zo lang zelf Turkse pizza’s, of te wel lahmacuns, maken maar ik vond het altijd zoveel werk! En eerlijk, het is ook wel wat meer werk maar je haalt er zoveel pizza’s uit die je weer kunt invriezen. Of je halveert het recept, dat kan ook nog. Maar al het werk is het echt dubbel en dwars waard. Heerlijke zachte Turkse pizza’s zijn het eindresultaat!
0
Voeg toe aan favorieten
Turkse pizza (Lahmacun)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor het deeg (circa 16 stukst) :
- 1kg patentbloem
- 14 gram gist
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels zout
- 540 gram lauw water
- 1 theelepel suiker
Ingrediënten voor de saus:
- 400 gram gehakt
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper (optioneel)
- half bosje (Turkse) peterselie
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 grote tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepeltjes zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom. Kneed met het je handen tot een deegbal. Je kunt uiteraard ook je keukenmachine gebruiken met deeghaak. Dek de kom af met een stuk plastic en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Zelf zet ik het deeg altijd in de oven op 35 graden
Maak ondertussen het gehaktmengsel: snijd de tomaat in stukken en doe in een keukenmachine of blender. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en rode peper en voeg ook samen met de rode ui in stukjes toe aan de tomaat. Doe het bosje peterselie en blikje tomatenpuree ook in de keukenmachine samen met het gehakt. Voeg alle kruiden toe. Hak het groente/gehaktmengsel fijn.
Verdeel het deeg in 15 bolletjes. Neem een bolletje en dek de rest af. Rol het bolletje heel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag. Je gebruikt geen olie of boter. Leg het uitgerolde deeg in de koekenpan en besmeer de bovenzijde direct met het gehaktmengsel. Dek de pan af met een deksel. Bak de pizza in circa 7/8 min pers stuk, gaar.