Thaise rode curry met kipfilet

Thaise rode curry met kipfilet
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Ben je ook zo gek op de Thaise keuken? Wij wel! We proberen onze kinderen ook wat van alle keukens mee te geven. De ene keer is het een groter succes dan een andere keer. Maar dit recept was wel echt een succes! Zo makkelijk en zo lekker!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Thaise rode curry met kipfilet

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 4/5 personen:

  • 400 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram kousenband in stukjes gesneden (3 a 4 cm lang)
  • 75 gram bamboescheuten
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 teentjes knoflook uit de rasp
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 2 limoenblaadjes

Doe wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de knoflook, gember en rode peper. Die hier nu de rode curry pasta bij en bak dit even mee.

Voeg nu de kip toe en bak de kip voor 75% gaar. Voeg dan de kousenband, paprika en bamboescheuten toe en bak dit even mee.

Schenk nu de kokosmelk, vissaus, suiker en limoenblaadjes toe. Laat dit op een zacht vuurtje circa 5 minuten doorkoken.

Serveer dit heerlijke gerecht met witte rijst.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.