Hoe maak je deze heerlijke, brosse zandtaartdeeg voor de tartelettes nu zelf?
Ingrediƫnten voor 20 mini tartelettes of circa 12 normale tartelettes;
Ingrediƫnten voor de frangipane (amandelfondant)
Voeg de bloem, amandelpoeder, zout en poedersuiker bij elkaar. Kruimel de boter door de droge stof. Doe het ei erbij en meng dit nog eens goed door. Maak hier een plak van en pak dit in met huishoudfolie. Laat dit minstens een uur in de koelkast opstijven.
Vet je vormpjes goed in met boter. Rol je plak uit en steek hier rondjes uit die passen in je vormpjes. Bekleed de vormpjes, prik hier gaatjes in en doe ze dan weer terug in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Ondertussen kun je het amandelfondant maken, indien je dit wilt gebruiken uiteraard. De tartelettes zijn ook heerlijk zonder amandelfondant.
Breng de boter tegen het smeltpunt aan. Meng de amandelpoeder, poedersuiker en maizena. Voeg dit toe aan de boter. Nu mag het ei en de slagroom erbij. Roer dit goed door en klaar is het amandelfondant.
Haal de tartelettes uit de koelkast en bak ze (zonder het amandelfondant) in de oven op 170 graden. Haal de tartelettes, na 10 minuten, uit de oven en doe hier nu een laagje amandelfondant in, daarna mogen ze opnieuw de oven in voor ongeveer 10 minuten, totdat de randjes mooi bruin zijn gekleurd.