De kinderen zijn dol op Japans eten, de “All you can eat” formule dan. Lekker zelf uitkiezen wat ze willen eten. Vooral de chicken teri yaki is favoriet bij hun alle drie. Ik probeerde dit na te maken en ik kwam aardig in de buurt. Sterker nog, ze vonden deze lekkerder dan van de “Japanner”. Nou, daar doe ik het voor. Wij aten de kip (in stukjes gesneden) in een volkoren wrap met tauge, komkommer en tomaat.
Sweet and sticky chicken
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 500 gram kipdijfilet
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de saus:
- 200 ml water
- 1 bouillonblokje, verkruimeld
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel sesamolie
- 3 eetlepels honing
- 2 teentje knoflook uit de pers
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel sojasaus
- gesneden bosuitjes en sesamzaadje voor de garnering
Wrijf de kip in met zout en peper en bak deze rondom bruin in een koekenpan met olijfolie.
Doe alle overige ingrediënten in een kommetje en roer dit goed door totdat er een mooi sausje ontstaat. Giet het sausje over de kip en laat de kip met een deksel op de pan, gaar worden in ca 20 minuten.
Daarna doe je de pan met de kip nog ongeveer 5 minuten onder de grill zodat de honing in de saus karameliseert (let wel op dat je een pan neemt welke ook bestemd is voor de oven)
Voor het opdienen, strooi je wat gesneden bosuitjes en sesamzaadje over de kip.