Deze snelle Surinaamse macaroni komt regelmatig bij ons op tafel voor de jongens. Mijn man eet niet graag macaroni maar voor deze versie maakt hij graag een uitzondering.
Ik maak meestal een grote pan klaar en hier eten de jongens dan 2 dagen van. De ene keer met extra kip erbij en de andere keer met een gebakken eitje.
Ingrediënten voor 5/6 personen
Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe nu een beetje zonnebloemolie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Daarna mag het gehakt erbij. Bak dit goed aan.(circa 5 minuten) Nu doe je de verse groente erbij, blijf goed omscheppen. (circa 3 minuten)
Vervolgens mag hier de knoflook, kentjoer en laospoeder bij en 2 eetlepels ketjap. Ook dit schep je goed om. (ongeveer 3 minuten)
Als laatste doe je de voorgekookte macaroni erbij met de laatste eetlepel ketjap. Een laatste keer goed omscheppen en voeg zout en peper naar smaak toe.