Surinaamse macaroni met gehakt

Surinaamse macaroni met gehakt
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze snelle Surinaamse macaroni komt regelmatig bij ons op tafel voor de jongens. Mijn man eet niet graag macaroni maar voor deze versie maakt hij graag een uitzondering.

Ik maak meestal een grote pan klaar en hier eten de jongens dan 2 dagen van. De ene keer met extra kip erbij en de andere keer met een gebakken eitje.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Surinaamse macaroni met gehakt

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 5/6 personen

  • 500 gram macaroni
  • 300 gram kipgehakt (mag ook ander gehakt zijn)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 500 gram vers gesneden groente (mag ook een macaronipakket zijn uit de koeling van de supermarkt)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kentjoerpoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • 3 eetlepels ketjap
  • zout en peper

Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe nu een beetje zonnebloemolie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook glazig.  Daarna mag het gehakt erbij. Bak dit goed aan.(circa 5 minuten) Nu doe je de verse groente erbij, blijf goed omscheppen. (circa 3 minuten)

Vervolgens  mag hier de knoflook, kentjoer en laospoeder bij en 2 eetlepels ketjap. Ook dit schep je goed om. (ongeveer 3 minuten)

Als laatste doe je de voorgekookte macaroni erbij met de laatste eetlepel ketjap. Een laatste keer goed omscheppen en voeg zout en peper naar smaak toe.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.