Al heel lang staan deze Surinaamse kokosmakronen op mijn lijstje om te maken. Ik heb heel wat recepten op internet gevonden maar ik was er steeds niet tevreden over. Voor mijn gevoel ontbrak er bij het ene recept suiker en het andere recept eieren. Ik probeerde ook enkele keer wat recepten uit maar echt niet naar mijn smaak.
Nu heb ik voor mijn gevoel het juiste recept gevonden. Dit is echt genieten als je van kokos houdt!
Mix de eieren en suiker tot een dikke schuimige massa, Doe hier de gele kleurstof bij en de kokos. Meng dit goed door elkaar.
Op een bakplaat leg je een vel bakpapier. Maak nu vormpjes van het kokosmengsel. De originele Surinaamse kokosmakronen hebben een soort ovaal vorm met aan beide uiteinden een klein puntje. Maar je kunt zelf een vorm bepalen, uiteraard. Dip de bovenkant in het het mengsel van suikermuisjes en suiker en leg dit op de bakplaat.
Laat de makronen in een voorverwarmde oven van 90 graden, in 30 minuten opdrogen. Bewaar de makronen in een luchtdichte trommel.
25 gram suikermuisjes en 25 gram suiker
Mix de eieren en suiker tot een dikke schuimige massa
Doe hier de gele kleurstof bij en de kokos.
Meng dit goed door elkaar.
Op een bakplaat leg je een vel bakpapier.
Maak nu vormpjes van het kokosmengsel.
De originele Surinaamse kokosmakronen hebben een soort ovaal vorm met aan beide uiteinden een klein puntje.
Maar je kunt zelf een vorm bepalen, uiteraard.
Dip de bovenkant in het het mengsel van suikermuisjes en suiker en leg dit op de bakplaat.
Laat de makronen in een voorverwarmde oven van 90 graden, in 30 minuten opdrogen. Bewaar de makronen in een luchtdichte trommel.