Deze heerlijke Surinaamse kip kun je eigenlijk overal bij eten. Nasi, bami of witte rijst en maakt niet uit en smaakt overal wel bij. Wij aten de kip bij de Surinaamse nasi en wat hebben wij gesmuld. Lekker met eireepjes, zuurgoed en wat sambal. Het allerlekkerste is, als je de kip een dag van te voren marineert zodat de kruiden goed in de kip kunnen trekken. Een echte verwennerij!
Surinaamse kip
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 10 drumsticks
- 4 knoflookteentjes uit de pers
- 2 Maggi blokjes
- halve theelepel pimentpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 cm geraspte verse gember
- 6 eetlepels zoute ketjap
- 3 eetlepels zoete ketjap
Meng de kip goed met de kruiden en laat dit minimaal 2 uurtjes goed intrekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet ca 200 ml water op een bakplaat en plaats deze onderin de oven. Leg de drumsticks op een ovenrek en plaats het rek in het midden van de oven. De kruiden die achterblijven smeer ik goed in over de drumsticks.
De lekkere sappen van de kip komen terecht op de bakplaat met water, waardoor er een lekkere jus ontstaat. Bovendien zorgt het water ervoor dat je kip niet uitdroogt en lekker sappig blijft.
Na een half uur keer je de drumsticks om. Na circa 60 minuten zijn ze klaar.
Leg de drumsticks in een schaal en schenk hier de jus over heen of serveer dit er apart bij.