Op zoveel manieren te maken deze heerlijke Surinaamse huzarensalade. Maar het recept van mijn moeder vind ik toch wel het allerlekkerste recept! Lekker als hapje op een feestje of als salade bij de barbecue of gewoon op een broodje.
Surinaamse huzarensalade
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1,5 kilo kruimige aardappelen
- 6 hard gekookte eieren
- 500 gram kipfilet (gekookt en fijn gepluisd/geplukt)
- klein potje rode bieten (uit laten lekker en dan in de keukenmachine fijnmalen)
- klein potje zoetzure augurken, fijngesneden/fijngemalen
- klein potje zilveruitjes, grof gesneden/gemalen
- 1 uitje fijn gesneden
- 450 ml mayonaise
- 1 theelepel suiker
- witte peper en zout naar smaak
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp vervolgens de aardappelen helemaal fijn. Doe de fijngemalen rode bietjes, mayonaise en suiker erbij en stamp vervolgens door totdat er een mooie roze puree ontstaat. Nu mogen de augurkjes, zilveruitjes en uitjes erbij. Roer dit goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
De gekookte eieren snij je in plakjes en serveer je bij de salade. Ik had dezelfde dag nog deze heerlijke gevulde eieren erbij gemaakt en smaakte er heerlijk bij.