Zoals jullie inmiddels weten ben ik dol op bami! Deze variant is ook hier favoriet. In een handomdraai klaar. Lekker met komkommer en rode uitjes op azijn en een salade erbij.
Meestal bak ik hier ook nog eireepjes bij.
Surinaamse bami met kipdijfilet
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 5 personen:
- 500 gram eiermie of gewone spaghetti , beetgaar gekookt volgens de verpakking
- 350 gram kipdijfilet in kleine stukjes gesneden
- 1 uit fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- stuk laos van 5 cm, in tweeën gesneden
- 1 stukje verse kentjoer van 3 cm
- 1 theelepel kentjoer poeder
- 1 eetlepel suiker
- 2 salaamblaadjes
- 7 eetlepel zoute ketjap
- half theelepeltje zwarte peper
- 2 kippenbouillonblokjes
- peper en zout
- 4 eetlepels olijfolie
- paar takjes verse selderij in stukje gesneden
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie glazig, doe hier ook de verse laos, verse kentjoer, zwarte peper en de 2 salaamblaadjes bij. Bak dit even goed door totdat de smaken vrijkomen. Nu mag de kip erbij. Schep het vlees goed om, totdat de roze kleur van de kip verdwijnt. Nu mogen 5 eetlepels ketjap, suiker, kippenbouillonblokjes en de kentjoer poeder erbij. Blijf circa 5 minuten roerbakken. Nu doe je de voorgekookte mie bij het kipmengsel en 2 eetlepels ketjap. Blijf ook nu weer circa 7 minuten alles goed omscheppen. Doe nu zout naar smaak erbij en als laatste de fijngesneden stukjes selderij.