Ik vind de Surinaamse aubergine echt zoveel meer smaak hebben dan de Nederlandse variant. Ze zijn wel wat duurder maar dat heb ik er graag voor over. Aubergine bevat vitamine C en zit bomvol antioxidanten. Dat is goed voor ons immuunsysteem en dat is altijd welkom, zeker in het najaar. Mijn vader nam deze mee uit Suriname en maakte dit klaar met verse tomaten. Echt heerlijk met warme rijst of roti.
Surinaamse aubergine met tomaat
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 2 aubergines, in stukjes gesneden (met of zonder schil, iedereen heeft een eigen voorkeur)
- 1 grote vleestomaat in stukjes
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- zout en peper
Doe een beetje zonnebloemolie in een pan. Bak hierin de ui en knoflook goudbruin. Doe daarna de stukjes aubergine en stukjes tomaat erbij. Schep dit om en laat het op een heel zacht vuurtje met een deksel op de pan, gaar worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Merk je dat al het vocht verdampt voeg dan wat water toe, zodat het gerecht lekker vochtig blijft.
In een half uurtje is de aubergine gaar en dus klaar.