Ingrediënten voor 10 broodjes:
Voor de knoflookboter om de naan mee in te smeren, meng je de volgende ingrediënten met elkaar:
Meng het water, de suiker en de gist met elkaar en leg dit 10 minuten weg.
Doe de melk, yoghurt, olie, bloem, zout en bakpoeder in een kom en doe hier het gistmengsel bij. Kneed dit nu tot een mooie samenhangend deeg. Dit kun je met je handen doen of met een mixer met deeghaken. Kneed het deeg nog 5 minuten door. Smeer een kom in met een eetlepel zonnebloemolie. Leg hier het deeg in en dek af met een stuk huishoudfolie. Laat dit op kamertemperatuur in circa een uur rijzen tot het verdubbeld is in omvang.
Kneed het deeg even door en verdeel het deeg in 10 stukken. Maak hier bolletjes van en rol ze uit tot een ovale vorm.
Plaats een koekenpan met anti aanbaklaag op het vuur. Doe hier een half theelepeltje zonnebloemolie in. Leg nu een naan in de pan en laat dit 1 a 2 minuten bakken, ondertussen smeer je de bovenkant ook in met half theelepeltje zonnebloemolie. Draai de naan om en bak ook de andere kan 1 a 2 minuten. Als het goed is, zie je de mooie bruine plekjes verschijnen.
Bewaar de naan in een schone theedoek, zo blijven ze lekker zacht. Voor het opdienen smeer je de naan in met de knoflookboter.