Ik vind het leuk om te experimenteren met een basis cake recept. Vaak door het toevoegen van een paar extra ingrediënten, tover je een hele andere cake op tafel. Zo ook met deze stroopwafel cake. Ik voegde wat kaneel en stukjes stroopwafel toe aan mijn basis cake recept , gebruikte iets minder suiker en deze heerlijke stroopwafelcake was het eindresultaat!
Ingrediënten voor een (oma’s) cakeblik van 25 cm:
Klop de roomboter met suiker en vanille suiker romig. Ik klop zelf door totdat ik bijna geen suiker meer voel.
Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Blijf goed mixen. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Zeef het meel en voeg dit daarna toe aan het boter/suiker mengsel met het zout en kaneel. Nog even goed door mixen totdat het meel is opgenomen en stop dan met mixen. Schep nu de stukjes stroopwafel door het beslag.
Vul het beslag in een ingevette cake blik en bak de cake in circa 50 minuten op 160 graden gaar.
Contoleer met een sateprikker of de cake gaar is, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten.
Laat de cake afkoelen en druppel eventueel wat karamelsaus over de cake en strooi hier de stukjes stroopwafel overheen.