Ik at dit dessert tijdens een avondje Thais eten en ik was verkocht! Het schijnt een immens populair dessert in Thailand te zijn. Welke op verschillende manieren klaar gemaakt wordt. Ik hoop dit dessert dan ook ooit zelf te kunnen proeven in Thailand maar voor nu neem ik hier meer dan genoegen mee!
Ingrediënten voor 4 personen:
Allereerst maak je traditionele Thaise sticky rice (kleefrijst) maken. Dit is niet makkelijk. Je moet de rijst namelijk minimaal 6 uur tot een nachtje laten weken in water. Doe je dit niet, dan zal je rijst nooit lekker worden!
Spoel de rijst vervolgens goed af. Doe dit in een pan en giet hier 150 ml water aan toe. Breng dit aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je de rijst (met deksel op de pan) koken of totdat al het vocht verdampt is. Haal dit van het vuur en laat dit even afkoelen met de deksel eraf.
Meng de kokosmelk met een snuf zout en suiker in een steelpan op laag vuur tot de suiker en zout zijn opgelost. Breng dit even aan de kook, zodra het kook haal je het van het vuur en giet je het over de rijst. Laat dit afkoelen.
Serveer de sticky rice met reepjes mango en geroosterde sesamzaadjes.