Vind je je double chocolate brownie van Starbucks ook zo lekker? Wij wel! Ik probeerde deze na te maken en ik moet zeggen…meer dan geslaagd. Een makkelijk recept met een groot resultaat!
Starbucks double chocolate brownie
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een bakblik van 17,5 x 17,5 cm;
- 200 gram suiker
- 65 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille extract
- 1/4 theelepel zout
- 250 gram chocolade (in kleine blokjes gehakt en deze heb ik een avond van te voren in de koelkast bewaard)
- 120 gram gesmolten roomboter
Mix de eieren, suiker, vanille en gesmolten boter met elkaar. Dit kun je met een handmixer doen of met een garde.
Vervolgens spatel je de bloem, zout en cacaopoeder hier doorheen. Als laatste schep je de blokjes chocolade door het mengsel.
Schep het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm.
Bak de brownie in een voorverwarmde oven van 180 graden in circa 25-30 minuten net gaar.
Laat de brownie 2 uur afkoelen en snij ze dan in repen.
Je kunt de brownies luchtdicht wel een week bewaren. Ze blijven heerlijk!