Ben je ook zo gek op de Indische spekkoek maar vind je al die laagjes te veel werk? Maak dan eens deze spekkoek cake. Een heerlijke cake met de smaak van spekkoek. En klaar, binnen een handomdraai….Ik had nog 3 eieren liggen dus ik besloot een kleine cake hiervan te maken, verdubbel het recept gerust voor een grote cake. Op komt deze cake zeker!
Spekkoek cake
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een cake van 15 cm:
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 150 gram boter
- 1 zakje vanillesuiker
- half zakje bakpoeder (7 gram)
- 3 eetlepels koffiemelk
- snufje zout
- halve theelepel kruidnagel
- halve theelepel kardemom
- 2 theelepels kaneel
- halve theelepel anijs
- halve theelepel nootmuskaat
Vet je bakvorm goed in en verwarm de oven voor op 160 graden (boven onder warmte)
Klop eerste de boter met(vanille) suiker romig. Je moet de suikerkorreltjes bijna niet meer voelen, dit kan soms wel 20 minuten duren. Doe daarna de eieren er 1 voor 1 bij. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag.
Zet de mixer op een lage stand en meng het bakpoeder met het meel en zout en doe dit lepel voor lepel bij het beslag. Stop meteen met mixen zodra het het meel is opgenomen in het beslag. Mix niet langer door dan noodzakelijk.
Verdeel het beslag in tweeën. Meng de kruiden met de koffiemelk. Dit doe je vervolgens door de ene helft van het beslag. Meng dit goed met elkaar totdat je een mooie, lichtbruine beslag hebt.
Doe om en om een laagje van het beslag in de bakvorm en als laatste roer je een paar keer met een sateprikker door het beslag om een soort marmereffect te krijgen.
Bak de cake in circa 45 minuten mooi bruin. Prik na 45 minuten een sateprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake klaar. Anders verleng je de baktijd steeds met 1 minuut.
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.