Met de feestdagen voor de deur, probeerde ik een lekkere speculaascake te maken. Een cake dat simpel te maken is en goed van smaak. Tover deze cake als nagerecht op tafel met een toef slagroom of een bolletje vanille of kaneelijs. Ook zonder ijs of slagroom is deze cake verrukkelijk! Gegarandeerd succes dus!
Ingrediënten voor een voor rechthoekige blik van 24 cm:;
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter met suiker en vanille suiker romig.
Doe nu 1 voor 1 de eieren erbij en wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei goed is opgenomen in de massa.
Meng de koekkruiden met de meel.
Doe nu in 2 keren de meel erbij en blijf kloppen. Mix niet langer dan noodzakelijk is.
Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 45 minuten gaar. Controleer met een cocktailprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Garneer met verkruimelde speculaasjes.