Deze kipkroketjes waren een groot succes hier in huis. Deze mag ik vaker maken, hoorde ik ze zeggen. Officieel horen de Spaanse kroketje met ham gevuld maar ik liet de ham achterwege en vulde de kroketjes met kipfilet! Super lekker!
Ingrediënten voor 16 stuks:
Kook de kipfilet in de kippenbouillon gaar. En snijdt de kip daarna in blokjes, de bouillon bewaar je nog.
In een pan smelt je de boter. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Roer de bloem hier vervolgens doorheen en laat dit op een laag vuurtje lichtbruin kleuren. Blijf wel roeren. Doe hier nu de bouillon in 3 keer bij en blijf goed roeren. Voeg de peterselie, kaas en de kruiden toe en als laatste de kip. Schep dit goed om. Breng op smaak met zout en peper. Schenk dit over in een schaal en laat dit volledig afkoelen. Daarna laat je dit afgedekt nog eens 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
Strooi paneermeel in een diep bord en en in een ander bord het losgeklopt eitje. Vorm met natte handen, 16 kroketjes van het kipmengsel.
Wentel de kroketjes door het ei daarna door de paneermeel en frituur ze in 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kroketjes met chilisaus.