Op zondagmiddag verzamelen wij (mijn zusjes, hun kinderen en ik en mijn kinderen) ons vaak bij mijn ouders. De mannen, gaan wel eens mee, maar ook heel vaak niet… Lekker bijkletsen, samen eten, gewoon de ouderwetse gezelligheid. We krijgen dan standaard een bakje eten mee naar huis. Super lief natuurlijk.
Het was weer zo een mooie zondag en meestal neem ik dan wat lekkers mee naar mijn ouders. De standaard ingrediënten als, bloem, suiker en eieren, heb ik altijd wel in huis. Dus ik besloot een roomboter amandelcake te maken. Errug geslaagd!
Snelle roomboter amandelcake
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een voor rechthoekige blik van 24 cm:
- 200 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 70 gram amandelmeel
- 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 5 eieren
- 20 gram geschaafde amandelen
- evt 1 theelepeltje amandelessence (voor de sterkere amandelsmaak, dit had ik zelf niet gebruikt)
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in met wat boter.
Klop de boter met suiker en vanille suiker romig. Doe nu 1 voor 1 de eieren erbij en wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei goed is opgenomen in de massa.
Doe nu in 2 keren de meel erbij en blijf kloppen, als laatste doe je de amandelmeel erbij en klop door totdat alles goed gemengd is. Mix niet langer dan noodzakelijk is.
Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 45 minuten gaar. Controleer met een cocktailprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Garneer met de geschaafde amandelen. Deze kun je ook heel lichtjes bruin bakken in een koekenpan zonder olie of boter.