Ingrediƫnten voor 24 cupcakes:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de roomboter met suiker en vanillesuiker goed romig. Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen. Voeg vervolgens het ananassap, rum en vanille extract toe en mix dit er doorheen.
Doe nu de bloem, zout en bakpoeder erbij en blijf rustig door mixen. Zodra de bloem goed is opgenomen, stop je met mixen. (dus niet langer mixen dan noodzakelijk)
Vet een cupcaketray goed in met boter. Strooi op de bodem van ieder vormpje een theelepel bruine basterdsuiker, in het midden plaats je een halve kers en hierop wat kleine stukjes ananas. Doe dit op dezelfde manier met alle vormpjes.
Verdeel dan het beslag over de vormpjes.
Bak de cupcakes in 20 minuten gaar. Laat de cakejes iets afkoelen en keer dan de tray om zodat ze eruit vallen. Of haal ze er zelf uit.
Eventueel kun je de bovenkant met poedersuiker bestrooien.