Wie houdt hier niet van? Hier kan ik zo ontzettend van genieten. Lekker op een warm pistoletje of warme rijst. En dan lekker pittig klaar maken.
Sardientjes in tomatensaus en stukjes aardappel
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 grote blik sardientjes in tomatensaus (schoongemaakt)
- 1 gesnipperde ui
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 3 kleine aardappelen, in stukjes gesneden en daarna goudbruin gebakken, of 300 gram voorgekookte krieltjes, goudbruin gebakken
- 1 Surinaamse peper (optioneel)
- halve theelepel zwarte peper
- halve theelepel suiker
- zout naar smaak
Doe een beetje zonnebloemolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en peper glazig.
Nu mogen de schoongemaakte sardientjes (zonder tomatensaus) in de pan en bak dit goed door (5 minuten). Strooi nu de zwarte peper en suiker over de sardientjes. Doe nu de tomatensaus erbij en ook dit bak je nog even goed aan op een zacht vuurtje (5 minuten). Als laatste doe je de aardappeltjes erbij en voeg zout naar smaak toe.