Deze home made kipburgers zijn echt een feestje! In het zonnetje hebben we genoten van deze goed gevulde burgers! Een tijdje geleden maakte ik ook zelf de hamburgerbroodjes. Maar heb je haast of gewoon geen zin dan haal je uiteraard wat broodjes bij de bakker of supermarkt. Ook erg lekker. De kipburgers zijn ook heerlijk op de bbq. Vandaag gebruikte ik de grillpan om de burgers te bakken.
Sappige kipburgers met uitjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 5 kipburgers:
- 500 gram kipgehakt
- 1 fijn gesneden rood uitje
- 2 fijn geperst teentje knoflook
- 1 ei
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemberpoeder
- halve theelepel zout
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak hier 5 ronde ballen van. Doe 2 eetlepels roomboter in een koekenpan en doe de ballen in de pan. Met een vork druk je deze vervolgens heel zachtjes plat, zodat je de vorm van een hamburger krijgt. Bak de burgers aan beide kanten mooi bruin.
Met wat sla, rode uitjes, kaas en plakjes komkommer heb je een heerlijke lunch!