In het aspergeseizoen is de aspergesoep, 1 van de meest gegeten soepen. Het was dan ook de hoogste tijd om dit een keer zelf te maken. En wat was dat een lekker soepje! Zelfs de jongens hebben hiervan gesmuld! Een echte aanrader. Dit soepje zal dan ook vaker bij ons op tafel staan.
In het aspergeseizoen is de aspergesoep, 1 van de meest gegeten soepen. Het was dan ook de hoogste tijd om dit een keer zelf te maken. En wat was dat een lekker soepje! Zelfs de jongens hebben hiervan gesmuld! Een echte aanrader. Dit soepje zal dan ook vaker bij ons op tafel staan.
Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Breng de asperges met de schillen, de bouillonblokjes en het water aan de kook.
Put all the ingredients for the paste in a small blender or mortar and whizz or pound until fairly smooth.
Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken.
Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom. Gooi de schillen weg.
Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
Blijf de roux ( boter + bloem) goed roeren en laat dit niet verbranden.
Voeg een paar lepels bouillon toe en blijf goed roeren met een garde zodat de bouillon goed wordt opgenomen door de roux.
Herhaal dit een paar keer totdat je een dikke saus hebt zonder klontjes.
Voeg nu in 3 delen de overige bouillon toe, terwijl je blijft roeren met de garde.
Voeg dan de room toe en verwarm goed mee.
Voeg als laatste de stukjes asperge toe en laat even door verwarmen.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden en strooi er wat fijn gesneden lente ui en gerookte kipreepjes overheen.