Print Options:

Red velvet cheesecake brownie

De perfecte combinatie als je van red velvet, cheesecake EN brownies houdt. En dat ben ik dus! Een heerlijke, smeuïge red velvet brownie met een laagje cheesecake. Je zou me hiervoor wakker kunnen maken.

Description

Ingrediënten voor een vorm van 20 cm:

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram + 100 gram kristalsuiker 
  • 2 theelepels vanille extract
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel rode gelkleurstof (uit de taartwinkel)
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 4 eieren 
  • 100 gram bloem mengen met halve theelepel zout
  • 450 gram roomkaas 

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Vet de bakvorm in met boter en bekleed de onderkant met een stuk bakpapier. 

Smelt de boter en voeg hier 200 gram suiker, 1 theelepel vanille extract, de cacaopoeder, rode kleurstof en de witte wijn azijn aan toe. Meng dit door elkaar. 

In een andere kom, klop je 2 eieren lichtjes op en meng dit met het botermengsel. Voeg hier de bloem aan toe en schep dit door het mengsel. Stop met spatelen als alles gemengd is. Spatel niet langer door als nodig. 

Schenk 3/4 van het mengsel in de bakvorm. Het overige deel gebruik je straks om een mooi patroon te maken. 

Met een mixer mix je de roomkaas, 100 gram suiker, 2 eieren en 1 theelepel vanille extract met elkaar totdat je een glad geheel hebt. 

Smeer het roomkaasmengsel over het browniemengsel.

Verdeel het overige brownie mengsel in bolletjes over het roomkaasmengsel. Gebruik een cocktailprikker om een swirl te maken zodat je een mooi patroon krijgt op de bovenkant. 

Bak de brownie in ca 25 gaar. Prik een cocktailprikker in het midden van de brownie, als deze vrijwel schoon eruit komt is de brownie gaar. 

Laat de brownie compleet afkoelen en snijd het dan pas in stukjes.