Quesadilla’s zijn heerlijk als lunch maar ook als hoofdgerecht met frietjes en salade zijn ze favoriet hier in huis. Erg makkelijk te maken en super lekker!
Quesedilla’s met gehakt
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 halve quesadilla's;
- 300 gram (kip)gehakt
- <!-- Font Awesome fontawesome.com -->4 tortilla wraps
- <!-- Font Awesome fontawesome.com -->50 gram creme fraiche
- <!-- Font Awesome fontawesome.com -->100 gram geraspte kaas
- <!-- Font Awesome fontawesome.com -->1 rode ui in stukjes
- <!-- Font Awesome fontawesome.com -->1 rode paprika in stukjes
- <!-- Font Awesome fontawesome.com -->2 theelepels paprikapoeder
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 theelepeltje sambal (optioneel)
- half theelepeltje chilipoeder
- zout en peper naar smaak
- olie om in te bakken
Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg dan het gehakt toe en schep dit om. Nu mogen de stukjes paprika erbij.
Voeg de paprikapoeder, chilipoeder, sambal en zout en peper naar smaak aan het mengsel. Als het gehakt gaar is, maak je het vuur uit.
Smeer nu de tortillas aan 1 kant dunnetjes in met creme fraiche.
Strooi daarna over 1 tortilla een flinke hand geraspte kaas. Hier overheen verdeel je de helft van het gehaktmengsel. Vervolgens nog een laagje kaas
Leg de andere tortilla wrap boven op het mengsel (met de creme fraiche kant naar beneden) en druk het goed aan.
Schenk een beetje olie in een (grill) pan op middelhoog vuur en leg de quesadilla erin tot hij mooi goudbruin is.
Met een spatel draai je de quesadilla om in de pan tot deze kant ook goudbruin is gebakken. Eventueel kun je een bord gebruiken om de quesadilla om te draaien.
Snijdt de quesadilla's in stukken naar wens en serveer ze als ze nog warm zijn.