Pommes Duchesse zijn gebakken vormpjes van aardappelpuree en ei. Het ideale bijgerecht om te serveren tijdens een kerstdiner of een gewoon diner. Je laat je gasten versteld staan als je verteld dat je de Pommes Duchesse zelf gemaakt hebt. Mijn kinderen vonden ze ontzettend lekker, in ieder geval!
Pommes Duchesse
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 35 stuks
- 1000 gram gekookte aardappelen
- 100 gram roomboter
- 2 eieren losgeklopt
- 50 gram geraspte kaas
- snufje nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
- extra benodigd: spuitzak met een kartel spuitmondje
Maak een puree van de warme gekookte aardappelen. Roer vervolgens de boter, eieren, zout en peper door de aardappelmassa, zodat je er een luchtige puree van krijgt. Als laatste roer je er de geraspte kaas doorheen. Meng het geheel goed met elkaar.
Laat de puree iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een spuitzak met de puree en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Spuit er vervolgens rozetten (of andere vormpjes) op. Bak de Pommesin circa 25 minuten goudgeel.