Hou je ook van pizza maar vind je deze ook vaak te vettig en bomvol calorieën zitten? Ik namelijk ook! Ik probeerde daarom pizza’s te maken met een bodem van tonijn. Niet verwacht dat dit zo lekker zou smaken! Eerlijk waar.
Je kunt de pizza helemaal beleggen naar eigen smaak. Wil je alleen groente erop dan kan dat ! Je kan hem dus zo calorierijk- of arm maken als je zelf wilt.
Lekker als lunch of als diner. Je kunt hier 2 kleinere pizza’s van maken of 1 grote pizza.
Pizza van tonijnbodem (tonijnpizza KHA)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 1/2 personen;
- 150 gram tonijn uit blik (uitgelekt)
- 25 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- zout en peper
Voor de topping heb ik gebruikt
- eetlepel tomatenpuree
- stukjes courgette
- stukjes champignons
- mozzarella
- geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de tonijn uitlekken en die dit in een kom. Maak het los met een vork en roer er een ei doorheen. Strooi er wat peper, zout en Italiaanse kruiden doorheen.
Maak op een plaat of bakpapier een dunne ronde bodem(s) van ongeveer een halve centimeter dik.
Bak de bodem in 20 minuten af in de oven. Na 10 minuten draai ik de bodem om, zodat de bodem gelijkmatig gebakken wordt.
Haal de bodem uit de oven en besmeer deze met tomatenpuree. Verdeel de groente erover heen en als laatste de stukjes mozzarella en geraspte kaas.
Verlaag daarna de oven temperatuur naar 160 graden en bak de pizza af in circa 15 minuten.