Het recept van mijn overheerlijke zachte pitabroodjes deelde ik eerder al met jullie. Deze broodjes hoef je echt niet alleen met shoarmavlees te vullen. Ik vulde de broodjes onlangs bijvoorbeeld ook met kip in ketjap. Echt zo lekker! Hieronder vind je het recept van de pita broodjes en de link naar de ketjap kip. Uiteraard kun je ook de pitabroodjes uit de supermarkt gebruiken voor het gemak.
Ingrediënten voor 8 pitabroodjes:
Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Meng het gist met het water. Doe dit bij de bloem samen met de olijfolie.
Mix dit met een mixer met deeghaken of met je handen goed door elkaar tot een soepel deeg en dek af met folie. Laat dit vervolgens 1 uur rijzen of tot het deeg verdubbeld is in omvang. Zet het deeg bij voorkeur in de buurt van de verwarming of een andere warme plek.
Kneed het deeg nog een keer kort door en verdeel in 8 gelijke stukken. Maak er balletjes van en druk of rol ze uit op de bakplaat met bakpapier met behulp van wat bloem tot ½ cm dik. Laat ze op een stuk bakpapier en onder een theedoek 15 minuten rusten.
Verwarm de oven op 230 graden.
Schuif het bakpapier met de broodjes vervolgens de oven in en bak ze in 7 min af. Je zult zien dat ze bol worden en zullen daarna weer inzakken.
Bewaar de broodjes in een schone theedoek, zo blijven ze lekker zacht.
Het recept van de ketjap kip: Kipfilet in ketjap