Perkedel Kentang Ajam (Indische aardappelkoekjes)

Perkedel Kentang Ajam (Indische aardappelkoekjes)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

De perkedel kentang is een Indische snack, een aardappelkoekje met gehakt. Lekker als bijgerecht bij je rijsttafel of gewoon als snack tussendoor. Je hebt 2 soorten perkedels, eentje zonder vlees dat is de perkedel kentang en die met vlees heet de perkedel kentang daging. Daging betekent rundvlees en aangezien wij dat niet eten, verving ik dit door kipgehakt, vandaar de naam perkedel kentang ajam. Maar je kunt hier prima ook, runder of varkensgehakt voor gebruiken. Extra lekker met een pittig sausje.

Een heerlijke snack om je vingers bij af te likken!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Perkedel Kentang Ajam (Indische aardappelkoekjes)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor ca 15 /20 stuks:

  • 700 gram iets kruimige aardappelen, gekookt en fijn gepureerd
  • 250 gram gehakt
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 eigeel
  • 2 takjes fijn gesneden selderij
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 kemirinoten, geroosterd en fijn gemalen (optioneel)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eiwit

Meng alle ingrediënten met elkaar, behalve het eiwit. Maak hier kleine balletjes van. Maak ze iets platter met een vork. Haal ze door het eiwit en frituur ze in een frituurpan of een koekenpan met een laag zonnebloemolie goudbruin en gaar. Bak er eerst 1 en proef dan of er genoeg zout/peper in zit. 

Serveer met hete ketchup of chilisaus. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.