De perkedel kentang is een Indische snack, een aardappelkoekje met gehakt. Lekker als bijgerecht bij je rijsttafel of gewoon als snack tussendoor. Je hebt 2 soorten perkedels, eentje zonder vlees dat is de perkedel kentang en die met vlees heet de perkedel kentang daging. Daging betekent rundvlees en aangezien wij dat niet eten, verving ik dit door kipgehakt, vandaar de naam perkedel kentang ajam. Maar je kunt hier prima ook, runder of varkensgehakt voor gebruiken. Extra lekker met een pittig sausje.
Een heerlijke snack om je vingers bij af te likken!
Perkedel Kentang Ajam (Indische aardappelkoekjes)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor ca 15 /20 stuks:
- 700 gram iets kruimige aardappelen, gekookt en fijn gepureerd
- 250 gram gehakt
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 eigeel
- 2 takjes fijn gesneden selderij
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel peper
- 1 eetlepel bloem
- 2 kemirinoten, geroosterd en fijn gemalen (optioneel)
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eiwit
Meng alle ingrediënten met elkaar, behalve het eiwit. Maak hier kleine balletjes van. Maak ze iets platter met een vork. Haal ze door het eiwit en frituur ze in een frituurpan of een koekenpan met een laag zonnebloemolie goudbruin en gaar. Bak er eerst 1 en proef dan of er genoeg zout/peper in zit.
Serveer met hete ketchup of chilisaus.