Deze Indische maiskoekjes zijn vol van smaak. De perfecte snack voor het weekend en heerlijk als bijgerecht bij een rijsttafel. Het is een simpel gerecht maar echt zo lekker. Je kunt er zelf eigenlijk van alles aan toevoegen. Denk aan gemalen garnalen, div. klein gesneden groente, stukjes kip. Ik maakte de simpele variant, ook om te ervaren hoe het is om ze zelf te maken. Dat er een volgende keer komt, was mij meteen duidelijk! Een heerlijk hartig koekjes, aan de buitenkant lekker knapperig en de binnenkant lekker zacht en vol van smaak. De volgende keer voeg ik er inderdaad wat stukjes garnalen aan toe, dit lijkt mij ook heerlijk!
Perkedel jagung (Indische maiskoekjes)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor ca 10 stuks:
- 1 blik mais van ca 300 gram (de helft van de mais, maal je fijn)
- 1 takje selderij, fijn gesneden
- 0,5 theelepel ketoembar
- 0,5 theelepel laos
- 0,5 theelepel kentjoer
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 fijn gesneden ui
- 1 ei
- 20 gram bloem
Meng alle ingrediënten met elkaar. Maak hier balletjes van, druk ze een beetje plat en frituur ze dan in hete zonnebloemolie tot de gewenst kleur.
Serveer met chilisaus of hete ketchup.