Patatas braves met tomatensalsa is erg lekker maar stiekem vind ik patatas bravas met een pittige aioli nog lekkerder. Hierbij een snelle variant van deze saus. De originele patatas bravas worden gefrituurd in olijfolie, je kunt ze ook in de oven bakken.
Patatas bravas met hete saus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 personen:
-Voor de aardappelen:
- 5 middelgrote aardappelen
- zout naar smaak
-Voor de saus;
- 100 gram mayonaise
- half theelepeltje sambal
- half theelepeltje knoflookpoeder
- half theelepeltje paprikapoeder
- 2 eetlepels water
Was de aardappels en snij ze in blokjes van 2/3 cm. Als je wilt kun je de aardappels ook schillen, zelf vind ik dat het lekkerste.
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Doe de aardappels in de pan en kook ze 5 minuten. Laat de aardappels uitlekken in een vergiet en dep ze droog.
Als de aardappels droog zijn kun je ze gaan frituren. Frituur de aardappels tot ze goudbruin zijn.
Laat de gefrituurde aardappels uitlekken op een stuk keukenpapier. Strooi over de aardappels zout om het nog verder op smaak te brengen.
Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en verdeel dit over de aardappelen, garneer eventueel met fijngesneden peterselie.