Toen wij in de zomer van 2015 in Portugal waren, at ik voor het eerst deze heerlijke romige taartjes. Ik was echt verkocht..deze taartjes staan echt bij mij in de top 10 van de lekkerste taartjes. Damian was er ook helemaal gek op. Ik nam mij voor om ze thuis zelf te proberen en nu bijna 4 jaar later kan ik dan eindelijk het recept met jullie delen ;-D Het deeg voor de gebakjes heb ik niet zelf gemaakt, dat hoop ik een volgende keer te doen. Met een rol verse bladerdeeg kun je ze uitstekend zelf maken. Echt zo lekker! Binnen een half uur stonden deze prachtige taartjes in de oven! Echt waar! We hebben gesmuld met z’n allen…zeker weten voor herhaling vatbaar!
Pastéis de nata (Portugese custard taartjes)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 12 Pastéis de nata ;
- 1 rol verse bladerdeeg
- Voor de custard gebruik je het recept van mijn banketbakkersroom
- 1 eetlepel poeder suiker mengen met een kwart theelepel kaneel
Je gaat als volgt te werk;
Rol de bladerdeeg uit en rol deze vervolgens weer op aan de korte kant. Snij vervolgens 12 gelijke stukken hieruit.
Vet een muffinbakvorm in en leg de stukjes bladerdeeg in de vormpjes.
Druk met je duim de bladerdeeg tegen de randen van de vormpjes zodat je een bakje krijgt. Prik hier vervolgens gaatjes in en leg dit in de koelkast anders droogt het bladerdeeg uit.
Maak nu de custard en giet deze in de vormpjes.
Doe de vorm in een voorverwarmde oven van 250 graden en bak ze in 10 minuten gaar.
Bestrooi de taartjes met het mengsel van poedersuiker en kaneel.
De taartjes zijn zowel warm als koud erg lekker!