Onze jongens eten steeds meer vis. Heel leuk om te zien, hoe ze van “nee, lust ik niet” steeds meer vis gaan eten. Een stukje zalm met wat soja saus, smikkelen zo op. Dit komt ook omdat ik vis steeds vaker klaar maak. Het is gezond en daarnaast is het ook heel snel klaar.
Pasta met broccoli en zalm
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 3/4 personen:
- 400 gram (verse) zalm
- 500 gram pasta naar keuze
- 1 grote stronk verse broccoli, in roosjes (eventueel, 3 minuten voorkoken)
- 1 ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 400 ml slagroom of kookroom
- peper en zout
- opt. rood pepertje fijn gesneden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui aan.
Nu doe je de broccoliroosjes hierbij en wok dit op een hoog vuurtje totdat de broccoli de juiste gaarheid voor jou heeft. Schenk de slagroom hierbij en breng dit op smaak met zout en peper.
Dep de zalm af met een papieren keukendoekje. Strooi hier wat zout en peper over. Doe wat olijfolie in een anti aanbakpan leg de stukken zalm met het velletje naar beneden in de pan. Bak de zalm 4 minuten tot het velletje knapperig is en keer de zalm dan om en bak nog eens 2/3 minuten, afhankelijk van de dikte van je zalm.
Laat de pasta uitlekken en doe dit bij de saus. Laat 1 minuutje meekoken in de saus, samen met het fijn gesneden pepertje.
Serveer met zalm en parmezaanse kaas.