Inmiddels de favoriete pasta van onze oudste zoon. Ik snap wel waarom! Een heerlijke simpele pasta met maar een paar ingredienten. Vervang de garnalen door kip, of laat de garnalen helemaal weg en je hebt een vegetarische variant die ik ook regelmatig maak.
Pasta garnalen in tomaten roomsaus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram gekookte pasta naar keuze
- 16 grote garnalen (ik gebruikte de black Tiger garnalen)
- 100 ml slagroom
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 3 teentjes knoflook uit de pers
- 1 groentebouillon blokje
- 2 verse tomaten in stukjes gesneden
- halve theelepel oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- halve theelepel suiker
- zout en peper naar smaak
Bestrooi de garnalen met wat peper en zout en bak deze in wat olijfolie totdat ze lichtroze van kleur zijn. Haal ze dan uit de pan.
Doe opnieuw wat olijfolie in een pan en bak de knoflook 1 min glazig. Voeg dan de tomaat uit blik toe. Laat dit 5 min. op laag vuur doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer dit met met de staafmixer tot een gladde massa. Laat even afkoelen.
Voeg nu de room en het groentebouillontabletje en de oregano toe. Zet de pan weer op het vuur en breng dit aan de kook. Doe hier nu de garnalen weer bij en laat dit 5 minuten doorsudderen op een laag vuurtje. Voeg nu de verse tomaat toe en breng dit op smaak met peper en zout.
Doe hier de gekookte pasta bij en schep de saus goed door de pasta.
Serveer met een lekkere salade en geraspte kaas.