Pasta alfredo is een een pastagerecht met een romige saus en Parmezaanse kaas. Je kunt er zelf nog van alles doorheen doen. Denk aan kip, garnalen of vegetarisch houden. Het laatste deed ik, door er broccoliroosjes doorheen te doen. Het was erg geslaagd, ondanks de heren niet heel dol zijn op broccoli
Pasta Alfredo
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 3/4 personen:
- 400 gram gekookte pasta naar keuze
- 1 stronk broccoli in roosjes, beetgaar gekookt
- 100 gram ongezouten roomboter
- 250 ml slagroom of kookroom
- 100 gram parmezaanse kaas
- verse basilicum
- 2 teenjes knoflook uit de pers
- peper en zout
Smelt de boter in een pannetje en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook ongeveer 30 seconden op een zacht vuurtje. Voeg nu de room en wat zout en peper toe.
Als de saus begint te pruttelen, voeg je de parmezaanse kaas toe. Even goed doorroeren. Laat de saus nu ongeveer 10 minuten doorpruttelen totdat het iets dikker wordt. Blijf dit wel af en toe doorroeren.
Voeg nu de broccoliroosjes toe en laat dit 2 minuten mee koken. Als laatste doe je de pasta bij de saus en schep dit goed om.
Serveer met bijvoorbeeld een groene salade, stukje kip of vis. Of gewoon met wat extra parmezaanse kaas.