Op dinsdag eten wij uit, geloofsovertuiging, vegetarisch (geen vis, vlees en ei). Op onze vakantie in Curacao maakte ik op dinsdag deze heerlijke pannenkoeken. Diyan, onze jongste, keurt tegenwoordig mijn gerechten of ze blogwaardig zijn ;-). ” Dit mag je op je blog plaatsen, mam” was zijn reactie bij het proeven van de pannenkoeken. Ze waren overigens echt lekker, net zo lekker als de pannenkoeken met ei.
Pannenkoeken zonder ei
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 6-8 pannenkoeken
- 500 ml halfvolle melk
- 200 gram bloem
- half zakje bakpoeder
- evt snufje zout
Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar tot een mooi, glad beslag. Je kunt hiervoor een handmixer gebruiken of een garde. Mocht je nog klontjes in je beslag hebben, dan kun je het beslag door een zeef halen.
Doe vervolgens een beetje boter in een koekenpan en je kunt aan de slag!